100 ml pieno,
20 g mielių,
šaukštas cukraus,
350 g miltų,
kiaušinis,
75 g sviesto,
citrina,
100 g migdolų,
100 g maltų migdolų,
100 ml citrinų marmelado,
100 ml mėlynių marmelado sviesto (aptepti).
GAMINIMAS:
Pieną pašildyti ir į jį sutrupinti mieles. Suberti cukrų ir išmaišyti. Į didelį dubenį persijoti miltus, juose padaryti duobutę ir supilti išleistas mieles. Viršų pabarstyti miltais ir palikti maždaug 30 min. pakilti.
Kiaušinį išplakti, įmaišyti kambario temperatūros sviestą ir sudėti į dubenį su miltais. Minkyti, kol tešla pasidarys tampri. Uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti 30 min. pakilti.
Citriną nuplikyti karštu vandeniu, nusausinti ir nutarkuoti žievelę. Suberti į maltus migdolus (šiek tiek palikti pabarstyti) ir išmaišyti. Pusę kiekio mišinio suberti į citrinų marmeladą, likusį - į mėlynių marmeladą ir išmaišyti.
Tešlą dar kartą perminkyti ir ant miltais pabarstytos lentos iškočioti didelį kvadratinį lakštą. Padalyti į dvi lygias dalis. Ant vienos užtepti citrinų, ant kitos - mėlynių marmeladą.
Susukti du tešlos ritinius ir aštriu peiliu supjaustyti maždaug 3 cm storio griežinėliais. Juos sudėti į popierines kepimo formeles.
Pyragaičius sudėti į kepimo skardą ir palikti 30 min. pakilti. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Pyragaičius išimti iš skardos, aptepti sviestu ir pabarstyti smulkintais migdolais.