225 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
400 g vištų širdelių,
200 g špinatų,
šaukštelis druskos,
šaukštelis aitriųjų paprikų ir
juodųjų pipirų mišinio,
3 šaukštai ryžių,
30 g šalto sviesto,
vištos kiaušinis (pyragui aptepti).
GAMINIMAS:
Sūdytame vandenyje išvirkite širdeles. Atvėsusias perpjaukite į 4 dalis (galima sumalti). Tešlą atšildykite ant miltais pabarstytos lentos. Du lakštus (150 g) sujunkite. Iškočiokite stačiakampį arba kvadratą. Perkelkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant tešlos dėkite įdarą. Pirmasis sluoksnis - virti ryžiai, druska ir pipirai, antrasis - širdelės, druska, pipirai ir kubeliais pjaustytas sviestas, paskutinis - špinatai, druska ir pipirai. Likusį tešlos lakštą iškočiokite šiek tiek mažesnio dydžio negu pyrago pagrindas.
Uždenkite juo įdarą, apatinio lakšto kraštus patepkite vandeniu ir užspauskite kraštus. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagels.