Legendinis keksas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Legendinis keksas


INGREDIENTAI:

2 stiklinės (maždaug 400 g) miltų (Malsena 550D)reikalingo glitimo,
2 nepilnos stiklinės (350-400 g) cukraus,
250 g Eva margarino,
250 g razinų,
2 šaukštai paskrudintų ir sumaltų žemės riešutų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus,
šlakelis romo arba keli lašai romo esencijos,
5 kiaušiniai (jei maži-6),
2-3 kupini šaukštai Dvaro grietinės (30 proc. riebumo, būtinai iš maišelio),
citrinos žievelė.


GAMINIMAS:

Pirmiausia razinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite nudžiūti. Tinka tai daryti iš vakaro, nes į tešlą sudėtos šlapios sugadins keksą. Suberkite keptuvėje paskrudintus ir sumaltus (tam tinka kavamalė) žemės riešutus.

Burokine tarka į dubenį sutarkuokite margariną, suberkite miltus ir cukrų. Šaukštu viską sukapokite, sumaišykite, kapokite, maišykite, kol susiformuos sausi stambūs trupiniai. Tuomet įberkite kepimo miltelių, vanilinio cukraus, įpilkite šlakelį romo. Išmaišykite.

Į kitą dubenį sumuškite kiaušinius ir sudėkite grietinę. Plakite plakikliu, kol pakraščiuose pasirodys balsva putelė. Į masę plakant sudėkite per kelis kartus paruoštus sausus trupinius.Plakite, kol tešla tampa vientisa.

Kekso formą ištepkite ne aliejumi ar sviestu, o kiaulienos taukais. Kepant silikoninėje formoje, tepti niekuo nereikia. Į paruoštą formą supilkite maždaug pusę tešlos, tada sudėkite riešutus, razinas ir užtarkuokite citrinos žievelės.

Užpilkite likusia tešlos dalimi. Kol keksas kepa, razinos kažkaip nusileidžia ir apvertus kepinį būna atsidūrusios viršutinėje jo dalyje. Formą su tešla dėkite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje valandą ir 10 minučių. Orkaitėje nustatykite kepimo iš apačios ir ventiliatoriaus funkciją (jei yra galimybė).

Išimtą iš orkaitės keksą dar 5 minutes palaikykite formoje, kad pravėstų, tada išverskite ant lėkštės. Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra, o jei proga ypatinga - aplaistykite tirpintu šokoladu. Pjaustant nespauskite peilio, o džyruokite, keksas nebyrės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668