Tortas "Napoleonas" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Napoleonas"


INGREDIENTAI:

Lakštams:
250 g sviesto,
135 g miltų,
250 g riebios -40 proc. riebumo - atšaldytos grietinės.

Pudingui:
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštelis krakmolo,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Kremui:
1 indelis saldinto sutirštinto pieno,
300 g sviesto,
1 citrinos sulčių,
1 šaukštelis kakavos miltelių.


GAMINIMAS:

Tortą būtina pradėti ruošti keturios dienos prieš patiekiant į stalą, kad į kapotos tešlos sluoksnius kremas įsigertų, kad jie permirktų ir suminkštėtų. Stambiai sutarkuokite šaltą sviestą, suberkite miltus ir kapokite peiliu. Kapokite nesiliaudami, dėkite po kelis šaukštus, kol sudėsite visą grietinę.

Tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą nakčiai. Skardinę sutirštinto pieno dėkite į puodą su vandeniu ir virkite apie 50 minučių. Ištraukite ir palikite atvėsti. Kitą dieną įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą padalykite į šešis gumulus.

Penkis dėkite atgal į šaldytuvą, iš vieno iškočiokite plonytį lakštą, ant jo dėkite didelę lėkštę, kurios skersmuo truputį mažesnis už tortinės, ir apipjaukite kraštus. Skardą ištieskite sviestiniu popieriumi, ant kočėlo užvyniokite lakštą ir nuvyniokite ant skardos.

Tešlą subadykite šakute - antraip kepant iškils pūslės, šalia sudėkite atlikusius tešlos gabalėlius - juos panaudosite puošiant - ir šaukite į orkaitę. Kepkite, kol lakštas įgaus rusvą spalvą, ištrauktą palikite atvėsti. Tą patį padarykite su likusiais penkiais gabalėliais tešlos.

Virkite pudingą. Viename dubenėlyje šaukštą miltų gerai išmaišykite su 2 šaukštais pieno, kitame - šaukšte pieno ištirpinkite krakmolą. Likusį pieną puodelyje užvirkite, nuolat maišant supilkite miltų ir pieno mišinį, gerai išmaišykite, suberkite vanilinį cukrų. Nuolat maišant supilkite piene ištirpintą krakmolą ir iškart nukaiskite.

Toliau maišant, kad nesusidarytų gumuliukų, pudingą atvėsinkite iki kambario temperatūros. Kremui skirtą kambario temperatūros sviestą dubenyje mediniu šaukštu išsukite iki purumo. Vis sukant, dėkite šaukštą iš vakaro išvirto šalto sutirštinto pieno, išsukite dėkite šaukštą pudingo, išsukite ir vėl dėkite šaukštą pieno, išsukite, tada - šaukštą pudingo.Jo dedami 2-3 šaukštai.

Sudėjus beveik visą sutirštintą pieną, ragaukite. Jei trūksta saldumo, sudėkite likusį pieną ir, šiek tiek pasukę, įdėkite dar šaukštą pudingo. Citrinų sulčių įlašinkite pagal skonį. Įberkite kakavos, jei mėgstate. Viską gerai išsukite. Kremą padalinkite į šešias dalis. Ant tortinės dėkite vieną lakštą, aptepkite kremu-taip susluoksniuokite visus lakštus, tik ant viršutinio netepkite kremo - likusį dėkite į šaldytuvą.

Ant "Napoleono" uždėkite didelę pjaustymo lentą ir paslėkite puodu, kad lakštai suliptų. Tortą per naktį palikite vėsioje patalpoje. Kitą rytą viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu, apibarstykite ir aplipinkite smulkintais lakštų trupiniais, galima ant viršaus užtarkuoti gero šokolado. "Napoleoną" dar vienai nakčiai palikite vėsiai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668