150 g migdolų,
150 g lazdynų riešutų,
500-700 g šviežių didelių mėlynųjų slyvų,
180 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 citrinos sulčių,
cinamono.
GAMINIMAS:
Riešutus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Jie turi likti rupūs. Slyvas perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.
Sviestą ištrinkite su cukrumi. Ten įmuškite kiaušinius ir masę gerai išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į saldžią sviesto bei kiaušinių masę. Supilkite iš pusės citrinos išspaustas sultis. Suberkite smulkintus riešutus, įberkite truputį cinamono. Gerai išmaišykite.
Apskritą kepimo formą nuimamais kraštais patepkite sviestu ir pabarstykite trupiniais. Sukrėskite tešlą. Tešlos paviršiuje išdėliokite slyvų puseles odele į viršų. Kiekvieną spustelkite, kad nugrimztų į tešlą.
Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tortą kepkite apie valandą. Vėliau sumažinkite kaitrą iki 50-60 laipsnių ir kepkite dar apie 20 minučių. Iškepusį desertą dėkite į tortinę ir palikite atvėsti. Tada apliekite tirpintu baltuoju šokoladu arba karamele, apibarstykite trupiniais ar kaip kitaip dekoruokite.