Pakelis kalmarų,
1/4 pekininio kopūsto gūžės,4 virti kiaušiniai,
saldžiarūgštis obuolys,
citrinų sulčių,
1/2 indelio konservuotų žirnelių,
4 šaukštai apelsinų sulčių,
3 šaukštai majonezo,
6-8 lašeliai tabasko padažo,
druskos.
GAMINIMAS:
Kalmarus 2-3 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite, supjaustykite žiedeliais. Kopūstą supjaustykite kiek storesnėmis negu kalmarai juostelėmis. Kopūstus ir kalmarus sudėkite į dubenį ir atsargiai išmaišykite.
Kiaušinius susmulkinkite, obuolį nulupkite, supjaustykite plonomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. Prie kalmarų suberkite kiaušinius, obuolius ir žirnelius, pasūdykite. Išmaišykite. Sumaišykite majonezą, apelsinų sultis ir tabasko padažą. Juo salotas pagardinkite prieš pat patiekdami.