1 l vištienos sultinio,
200 g spalvotų makaronų,
200 g šaldytų žirnelių,
1/4 saliero,
2 morkų,
druskos,
pipirų.
Kukuliams:
700-800 g maltų vištų krūtinėlių,
4 riekių baltos sumuštinių duonos be plutelių,
100 ml pieno,
1 svogūno,
2 kiaušinių,
1/4 šaukštelio smulkiai tarkuotų apelsinų žievelių.
GAMINIMAS:
Morkas stambiai sutarkuokite, salierą supjaustykite mažais kubeliais. Sumuštinių duonos riekeles išmirkykite piene ir nuspauskite. Svogūną stambiai sutarkuokite.
Į dubenį su vištiena įmuškite kiaušinius, sudėkite sumuštinių duoną, svogūnus, suberkite apelsinų žieveles, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išminkykite.
Iš masės suformuokite kukulius, dėkite į puodą su verdančiu sultiniu ir virkite 10 min. Sukrėskite morkas, saliero gabalėlius, suberkite makaronus ir virkite 10 min. Tada įmaišykite žirnelius, pasūdykite ir virkite dar 5 min.