100 g sviesto,
250 g miltų,
6 šaukštai cukraus,
180 g cukraus pudros,
kiaušinis,
šaukštas pieno,
2 šaukštai citrinų sulčių,
konservuotų abrikosų (puselių).
GAMINIMAS:
Sviestą palaikykite šiltai, kad suminkštėtų, suplakite plaktuvu su cukrumi. Plakdami įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną. Miltus išsijokite ir sumaišykite su sviesto mase. Užminkykite tešlą. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 5 mm storio tešlos lakštą.
Formele išspauskite maždaug 6 cm skersmens skrituliukus. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlos skrituliukus sudėkite į skardą. Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 10-12 min.Kai sausainiai iškeps, palikite juos 15 min. vėsti skardoje, tada perdėkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
Abrikosų puseles išdėkite ant popierinių rankšluoščių ir palikite apdžiūti. Glazūrą gaminkite iš cukraus pudros ir citrinų sulčių. Ja patepkite kiekvieną sausainį, o per vidurį padėkite po abrikoso puselę. Palikite, kad glazūra sustingtų.