0.5 l pieno,
30 g mielių,
6 kiaušiniai,
1.5 stiklinės cukraus,
druskos,
stiklinė lydyto sviesto,
0.5 stiklinės aliejaus,
miltų,
razinų,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Mieles išmaišykite šiltame piene, įberkite miltų tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos, ir pastatykite šiltoje vietoje kilti 4-6 val. Suplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos, supilkite į tešlą, gerai išmaišykite, įberkite dar miltų, kad tešla taptų kaip kekso.
Tuomet supilkite sviestą ir aliejų, dar kartą viską gerai išmaišykite. Įberkite vanilinio cukraus, razinų, išmaišykite ir padėkite šiltoje vietoje. Kai tešla padidės du kartus, ji jau bus gatava. Formą truputį pašildykite, patepkite sviestu ir į ją sukrėskite tešlą. Kepkite 40-50 min. 150-180 laipsnių temperatūros orkaitėje.