Makaronai su daržovėmis ir riešutų sviesto padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Makaronai su daržovėmis ir riešutų sviesto padažu


INGREDIENTAI:

200 g makaronų,
2 salierų lapkočiai,
nedidelė paprika arba
1-2 vidutinio dydžio morkos,
1/4 didelio svogūno
arba poro,
šaukštas kaparėlių,
aliejaus.

Padažui:
3 šaukštai žemės riešutų sviesto (puikiai tinka ir kokosinis žemės riešutų sviestas),
2 šaukšteliai sezamų sviesto "Tahini",
3 šaukštai sojų padažo,
3 šaukštai aliejaus,
pusės citrinos sultys,
nekupinas šaukštelis cukraus,
vandens.


GAMINIMAS:

Salierus, svogūną arba porą ir papriką supjaustykite kubeliais, jei naudosite morkas, supjaustykite jas plonais pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pradėkite kepti daržoves. Vis pamaišykite.

Kaparėlius sukapokite. Į indelį, kuriame vėliau ir laikysite likusį padažą, sudėkite visus padažo ingredientus, išskyrus vandenį. Šaukšteliu gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Įpilkite tiek vandens, kad padažas būtų norimos konsistencijos.

Makaronus išvirkite, nupilkite vandenį. Į puodą sudėkite apkeptas daržoves ir smulkintus kaparėlius. Supilkite pusę pagaminto padažo ir viską išmaišykite. Likusį padažą galima laikyti sandariai uždarytą šaldytuve kelias dienas. Jis tinka tiek su makaronais, tiek su kuskusu, tiek su bulvėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668