200 g makaronų,
2 salierų lapkočiai,
nedidelė paprika arba
1-2 vidutinio dydžio morkos,
1/4 didelio svogūno
arba poro,
šaukštas kaparėlių,
aliejaus.
Padažui:
3 šaukštai žemės riešutų sviesto (puikiai tinka ir kokosinis žemės riešutų sviestas),
2 šaukšteliai sezamų sviesto "Tahini",
3 šaukštai sojų padažo,
3 šaukštai aliejaus,
pusės citrinos sultys,
nekupinas šaukštelis cukraus,
vandens.
GAMINIMAS:
Salierus, svogūną arba porą ir papriką supjaustykite kubeliais, jei naudosite morkas, supjaustykite jas plonais pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pradėkite kepti daržoves. Vis pamaišykite.
Kaparėlius sukapokite. Į indelį, kuriame vėliau ir laikysite likusį padažą, sudėkite visus padažo ingredientus, išskyrus vandenį. Šaukšteliu gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Įpilkite tiek vandens, kad padažas būtų norimos konsistencijos.
Makaronus išvirkite, nupilkite vandenį. Į puodą sudėkite apkeptas daržoves ir smulkintus kaparėlius. Supilkite pusę pagaminto padažo ir viską išmaišykite. Likusį padažą galima laikyti sandariai uždarytą šaldytuve kelias dienas. Jis tinka tiek su makaronais, tiek su kuskusu, tiek su bulvėmis.