3 stiklinės miltų,
100 ml vandens ar pieno,
2 kiaušiniai,
druskos,
cukraus.
Įdarui:
500 g uogų,
30 g cukraus,
vanilinio cukraus,
10 g krakmolo.
GAMINIMAS:
Pirmiausia pagaminkite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Miltus suberkite ant stalo ir jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir lėtai maišykite.
Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą. Jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite valandą. Paruoškite įdarą.
Uogas nuplaukite. Jeigu pasirinkote vyšnias, išimkite kauliukus. Tuomet uogas dėkite į puodą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir pakaitinkite, kol uogos išskirs sulčių. Kad įdaras būtų tirštesnis, įberkite krakmolo.
Tešlą iškočiokite, nedidele apskrita formele išspauskite apskritimus. Ant kiekvieno dėkite po šaukštelį įdaro, kraštelius užspauskite. Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Palaukite, ko iškils, ir virkite 4-5 minutes. Patiekite su grietine.