1 kg bulvių,
svogūnas,
šaukštelis sviesto,
krapų ar petražolių,
stiklinė miltų,
2 kiaušiniai,
0.5 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
druskos.
Padažui:
kelios saujos šviežių ar džiovintų grybų,
svogūnas,
100 g rūkytų lašinių,
2 šaukštai grietinės.
GAMINIMAS:
Dar karštas virtas bulves nulupkite ir sumalkite. Į masę įdėkite su sviestu pakepintą smulkintą svogūną, smulkintų petražolkių ar krapų, suberkite miltus, džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinius, viską pasūdykite ir gerai išminkykite.
Formuokite mažus kukulius, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils. Pagaminkite padažą. Jei grybai - džiovinti, išvirkite juos piene arba vandenyje. Supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į paspirgintus lašinukus ir pakepintą smulkintą svogūną.
Viską pagardinkite grietine. Kukulius išgriebkite kiaurasamčiu, sudėkite į lėkštę ir užpilkite grybų padažu.