Tešlai:
4 stiklinės miltų,
vandens,
druskos.
Įdarui:
200 g varškės,
100 g rūkytų lašinukų,
kiaušinis,
mėtų (nebūtinai).
GAMINIMAS:
Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite smulkiai trintų mėtų, jei reikia, druskos ir viską gerai išminkykite. Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite tešlą.
Padarykite plonus apskritus paplotėlius, dėkite paruošto įdaro, perlenkite pusiau, kraštus stipriai užspauskite ir užraitykite. Sudėkite virtinius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10-15 minučių.
Virtinius išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir užpilkite stikline grietinės. Vietoj grietinės žemaičiai naudoja ir kastinį.