Žemaitiški virtiniai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiški virtiniai


INGREDIENTAI:

Tešlai:
4 stiklinės miltų,
vandens,
druskos.

Įdarui:
200 g varškės,
100 g rūkytų lašinukų,
kiaušinis,
mėtų (nebūtinai).


GAMINIMAS:

Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite smulkiai trintų mėtų, jei reikia, druskos ir viską gerai išminkykite. Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite tešlą.

Padarykite plonus apskritus paplotėlius, dėkite paruošto įdaro, perlenkite pusiau, kraštus stipriai užspauskite ir užraitykite. Sudėkite virtinius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10-15 minučių.

Virtinius išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir užpilkite stikline grietinės. Vietoj grietinės žemaičiai naudoja ir kastinį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668