Stiklinė žirnių,
300 g kumpio,
morka,
svogūnas,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
sviesto.
GAMINIMAS:
Žirnius užpilkite vandeniu (maždaug 1.5 l) ir palikite 5 valandoms. Po to tame pačiame vandenyje juos virkite apie 1.5 valandos (virimo trukmė priklauso nuo žirnių rūšies. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, morką nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir apkepkite su sviestu.
Svogūnų ir morkų mišinį sudėkite į žirnius, likus 15 minučių iki jų virimo pabaigos. Kumpį supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu. Išvirtus žirnius (jie turi būti minkšti) kartu su daržovėmis ir skysčiu supilkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vienalytės masės.
Trintą sriubą supilkite atgal į puodą, sudėkite apkeptą kumpį ir užvirkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Galite paskaninti grietine.