Trinta žirnių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trinta žirnių sriuba


INGREDIENTAI:

Stiklinė žirnių,
300 g kumpio,
morka,
svogūnas,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
sviesto.



GAMINIMAS:

Žirnius užpilkite vandeniu (maždaug 1.5 l) ir palikite 5 valandoms. Po to tame pačiame vandenyje juos virkite apie 1.5 valandos (virimo trukmė priklauso nuo žirnių rūšies. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, morką nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir apkepkite su sviestu.

Svogūnų ir morkų mišinį sudėkite į žirnius, likus 15 minučių iki jų virimo pabaigos. Kumpį supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu. Išvirtus žirnius (jie turi būti minkšti) kartu su daržovėmis ir skysčiu supilkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vienalytės masės.

Trintą sriubą supilkite atgal į puodą, sudėkite apkeptą kumpį ir užvirkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Galite paskaninti grietine.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668