Tešlai:
700-800 g miltų,
kiaušinis,
250 ml vandens,
1/2 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio aliejaus.
Įdarui:
1 kg kiaulienos faršo,
400 g raugintų kopūstų,
300 g svogūnų,
3 šaukštai sojų padažo,
1/2 stiklinės vandens (arba sultinio),
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kiaušinį išplakite su druska, aliejumi bei šaltu vandeniu ir supilkite į miltus. Užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, įvyniokite jį į plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldymo kamerą.
Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytus raugintus kopūstus ir svogūnus. Pagardinkite sojų padažu ir juodaisiais pipirais, įpilkite vandens ir gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite 1-2 valandas pastovėti.
Išimkite tešlą, leiskite jai sušilti iki kambario temperatūros. Iškočiokite, jeigu reikia, dar įberkite miltų. Koldūnus darykite didelius. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus (maždaug šaukštą), sudėkite koldūnus ir apkepkite iš abiejų pusių, kol šiek tiek parus.
Tuomet įpilkite vandens (maždaug 1-2 cm), įberkite druskos, įdėkite lauro lapą bei kelis pipirų žirnelius ir virkite, uždengę dangčiu, maždaug 10 minučių. Koldūnus patiekite su mėgstamu padažu.