Kreminė vištienos sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kreminė vištienos sriuba


INGREDIENTAI:

Vištienos šlaunelė,
3 vidutinio dydžio morkos,
vidutinio dydžio raudonasis svogūnas,
0.5 stiklinės ryžių (geriau apvaliųjų),
nedidelis ryšelis kalendrų,
2 laurų lapai,
2 juodųjų pipirų žirneliai,
1.5 šaukštelio ciberžolių,
1.5 šaukštelio druskos,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus (tinka ir saulėgrąžų),
2 l vandens.


GAMINIMAS:

Į puodą supilkite vandenį ir virkite mėsą apie 20 min., po to suberkite juodųjų pipirų žirnelius, druską ir virkite dar 10 min. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais.

Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir ant mažos ugnies troškinkite daržoves, kad svogūnai taptų skaidrūs, o morkos liktų šiek tiek traškios (labai nedaug!).Kai vištiena išvirs, ištraukite ją ir palikite vėsti.

Iš sultinio išgriebkite pipirus ir laurų lapus. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite ryžius, apkepkite ir įpilkite truputį sultinio. Tada suberkite ciberžoles. Po truputį vis įpilkite sultinio ir virkite ryžius tol, kol jie suvirs (taip juos bus lengviau sutrinti).

Plaktuvu sutrinkite ryžius iki vienalytės masės (gali tekti dar įpilti sultinio). Vištieną suplėšykite juostelėmis. Ryžių tyrę sumaišykite su likusiu sultiniu ir dar kartą perplakite plaktuvu, dėkite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Sumeskite vištieną, daržoves ir smulkintus žalumynus ir dar pakaitinkite (ne ilgiau kaip 5 min.).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668