Lježo salotos (Belgija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lježo salotos (Belgija)


INGREDIENTAI:

900 g skustų bulvių, pjaustytų kubeliais,
900 g šviežių žaliųjų šparaginių pupelių (pjaustytų 4 cm gabalėliais),
450 g kubeliais pjaustyto karšto rūkymo kiaulienos kumpio arba šoninės,
3 maži svogūnai, supjaustyti,
450 ml balzaminio acto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
aliejaus kepti.


GAMINIMAS:

Bulves sudėkite į puodą ir pripilkite vandens tiek, kad jas apsemtų. Virkite, kol suminkštės. Atskirai išvirkite žaliąsias šparagines pupeles, nukoškite.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite kumpį, kol apskrus. Tada išimkite jį iš keptuvės ir padėkite atskirai. Toje pačioje keptuvėje pakepkite svogūnus, kol suminkštės ir pagels. Juos taip pat padėkite atskirai.

Į keptuvę supilkite balzaminį actą ir gerai išmaišykite. Į didelį dubenį sudėkite pupeles, bulves, svogūnus ir kumpį. Viską užpilkite balzaminiu actu iš keptuvės. Pagardinkite druska ir pipirais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668