3.5 stiklinės kvietinių miltų,
šaukštelis druskos,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
šaukštelis cinamono,
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
0.5 šaukštelio maltų muskatų,
0.5 šaukštelio maltų kvapniųjų pipirų,
2.5 stiklinės cukraus,
0.5 stiklinės rudojo cukraus,
stiklinė aliejaus,
500 g moliūgų,
4 kiaušiniai,
stiklinė cukraus pudros,
1-2 šaukštai pieno.
GAMINIMAS:
Moliūgus supjaustykite kubeliais ir kepkite orkaitėje 20-25 min., kol suminkštės. Išsijokite miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius. Neišsigąskite kvapiųjų pipirų - jie labai harmoningai įsikomponuoja į bendrą kekso skonį ir aromatą.
Suplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite aliejų, sudėkite moliūgus ir išmaišykite. Į šią masę suberkite miltų ir prieskonių mišinį, išmaišykite ir supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. 20 min. Jeigu kepsite dviejose formose, turėtų pakakti 50-55 min. Pagaminkite glazūrą: gerai sumaišykite cukraus pudrą su pienu. Iškepusį keksą apliekite glazūra. Keksas išeina gana didelis, tad galima gaminti pusę porcijos.