Glazūruotas moliūgų keksas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Glazūruotas moliūgų keksas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

3.5 stiklinės kvietinių miltų,
šaukštelis druskos,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
šaukštelis cinamono,
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
0.5 šaukštelio maltų muskatų,
0.5 šaukštelio maltų kvapniųjų pipirų,
2.5 stiklinės cukraus,
0.5 stiklinės rudojo cukraus,
stiklinė aliejaus,
500 g moliūgų,
4 kiaušiniai,
stiklinė cukraus pudros,
1-2 šaukštai pieno.

GAMINIMAS:

Moliūgus supjaustykite kubeliais ir kepkite orkaitėje 20-25 min., kol suminkštės. Išsijokite miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius. Neišsigąskite kvapiųjų pipirų - jie labai harmoningai įsikomponuoja į bendrą kekso skonį ir aromatą.

Suplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite aliejų, sudėkite moliūgus ir išmaišykite. Į šią masę suberkite miltų ir prieskonių mišinį, išmaišykite ir supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. 20 min. Jeigu kepsite dviejose formose, turėtų pakakti 50-55 min. Pagaminkite glazūrą: gerai sumaišykite cukraus pudrą su pienu. Iškepusį keksą apliekite glazūra. Keksas išeina gana didelis, tad galima gaminti pusę porcijos.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668