Obuolių pyragas su traškia plutele receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių pyragas su traškia plutele


INGREDIENTAI:

3-4 dideli obuoliai,
3 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
150 g ir šaukštas cukraus,
60 g miltų,
2-3 šaukštai migdolų plokštelių,
šaukštas konjako (jeigu patinka),
3 šaukštai lydyto sviesto,
pakelis (15 g) kepimo miltelių,
90 ml pieno.


GAMINIMAS:

Sumaišykite miltus, 70 g cukraus ir kepimo miltelius, 2 kiaušinius šiek tiek paplakite šakute ir supilkite į miltus su cukrumi. Tada supilkite pieną ir išmaišykite. Į tešlą įpilkite aliejaus ir konjako. Gerai suplakite.

Obuolius nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Įmaišykite į tešlą. Tešlos turi beveik nesimatyti - ją sugeria obuoliai. Kepimo formą patepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

Tuo metu gerai išplakite kiaušinį su likusiu cukrumi. Supilkite lydytą sviestą ir dar kartą išplakite. Šiuo mišiniu apliekite dar karštą pyragą. Viršų pabarstykite migdolų plokštelėmis ir šaukštu cukraus.

Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę dar 10-15 min., kol susiformuos auksinė plutelė. Pyragą patiekite atvėsusį. Jeigu valgysite šiltą, bus juntamas kiaušinių arba kepimo miltelių skonis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668