3-4 dideli obuoliai,
3 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
150 g ir šaukštas cukraus,
60 g miltų,
2-3 šaukštai migdolų plokštelių,
šaukštas konjako (jeigu patinka),
3 šaukštai lydyto sviesto,
pakelis (15 g) kepimo miltelių,
90 ml pieno.
GAMINIMAS:
Sumaišykite miltus, 70 g cukraus ir kepimo miltelius, 2 kiaušinius šiek tiek paplakite šakute ir supilkite į miltus su cukrumi. Tada supilkite pieną ir išmaišykite. Į tešlą įpilkite aliejaus ir konjako. Gerai suplakite.
Obuolius nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Įmaišykite į tešlą. Tešlos turi beveik nesimatyti - ją sugeria obuoliai. Kepimo formą patepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Tuo metu gerai išplakite kiaušinį su likusiu cukrumi. Supilkite lydytą sviestą ir dar kartą išplakite. Šiuo mišiniu apliekite dar karštą pyragą. Viršų pabarstykite migdolų plokštelėmis ir šaukštu cukraus.
Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę dar 10-15 min., kol susiformuos auksinė plutelė. Pyragą patiekite atvėsusį. Jeigu valgysite šiltą, bus juntamas kiaušinių arba kepimo miltelių skonis.