500 g avienos su kaulais,
100 g ryžių,
1-2 svogūnai,
3 česnakų skiltelės,
90 g graikinių riešutų,
petražolių,
kalendrų,
po ketvirtadalį šaukštelio džiovintų bazilikų ir mėtų,
maltų juodųjų pipirų,
po 0.5 šaukštelio "Chmeli suneli" ir maltų saldžiųjų paprikų,
druskos,
45 g pomidorų pastos,
2 šaukštai tkemalio padažo,
2.5 l sultinio,
šaukštas miltų,
20 g sviesto,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Į puodą įpilkite vandens ir užkaiskite virti mėsą. Virkite 1-1.5 val. Sumaišykite sviestą su trupučiu aliejaus, svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite įbėrę miltų. Tuomet į keptuvę su svogūnais įpilkite šiek tiek sultinio, sudėkite pomidorų pastą ir tkemalį.
Viską išmaišykite. Trintuvu susmulkinkite česnakus ir graikinius riešutus. Atskirai sumaišykite sausus prieskonius. Kai mėsa išvirs, ją smulkiai supjaustykite. Supjaustykite šiek tiek šviežių petražolių ir kalendrų (su stiebeliais).
Mėsą su žalumynais sudėkite į karštą sultinį. Tada į sriubą dėkite ryžius ir pakepintus svogūnus, pagal skonį pasūdykite, po 10 min. suberkite sausus prieskonius ir riešutus su česnakais. Pavirkite 8-10 min. Išjunkite ir brandinkite 15 min. Likusius žalumynus berkite tiesiai į lėkštes.