2-3 virtos bulvės,
2 morkos,
salieras,
0,5 stiklinės pupelių,
raugintas agurkas,
0,5 stiklinės konservuotų žaliųjų žirnelių,
obuolys,
2 virti kiaušiniai,
keli marinuoti ar sūdyti grybai,
3-4 šaukštai majonezo,
šaukštelis paruoštų garstyčių,
druskos, cukraus,
susmulkintų kalendros grūdelių ar pipirų,
citrinos sulčių ar truputis acto.
GAMINIMAS:
Kiekviena daržovių rūšis išverdama atskirai. Atšaldytos daržovės, virti kiaušiniai, nuluptas obuolys ir agurkas supjaustomi kubiukais, grybai - šiaudeliais. Daržovės sumaišomos, pasūdomos, sudedami prieskoniai ir apšlakstoma rūgštimi. Majonezas išplakamas su garstyčiomis, užpilamas ant daržovių ir viskas sumaišoma. Sudėjus į salotinę, papuošiama virto kiaušinio griežinėliais ir petražolių lapeliais.