Vafliams:
2 stiklinės (280 g) miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio sodos,
1/2 šaukštelio druskos,
1/4 stiklinės (50 g) cukraus,
2 kiaušiniai,
1/2 stiklinės (125 ml) raugintų pasukų,
1/2 stiklinės (125 ml) grietinės,
1/3 stiklinės (85 ml) aliejaus,
skardinė (200 g) karamelizuoto sutirštinto pieno (pvz., "Rududu").
Karameliniam kremui:
100 g minkšto sviesto,
3/4 skardinės (300 g) karamelizuoto sutirštinto pieno,
150 g kepintų smulkintų žemės riešutų.
Patiekti:
Šokoladinis padažas (žr. receptą),
smulkintų žemės riešutų.
GAMINIMAS:
Paruoškite karamelinį kremą. Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su karamelizuotu sutirštintu pienu iki vientisos masės. Įmaišykite kepintų smulkintų žemės riešutų. Atidėkite į šalį.
Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų, kiaušinius, raugintas pasukas, grietinę, aliejų ir kambario temperatūros karamelizuotą sutirštintą pieną. Suberkite miltų mišinį į paruoštą plakinį ir lengvai maišykite, kol neliks sausų miltų.
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal instrukcijas. Pilkite po samtį tešlos ir greitais judesiais paskirstykite. Kepkite pagal instrukcijas, kol vafliai taps traškūs ir įgaus gražią auksinę spalvą.
Patiekite vaflius pertepę karameliniu kremu. Apšlakstykite šokoladiniu padažu ir apibarstykite smulkintais žemės riešutais.