5-6 didelių obuolių (pagal savo skonį šį skaičių galima laisvai koreguoti)
300g sviesto arba margarino
300g cukraus
6 kiaušiniai
400g miltų
4 šaukštai grietinės
1 arb.š. kepimo miltelių arba sodos
vanilinio cukraus, tarkuotos citrinos/apelsino žievelės (pagal skonį)
cinamono, cukraus- pabarstymui.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinti su cukrumi, dėti po vieną trynį, grietinę, miltus išmaišytus su soda (ar kepimo milteliais). Į išplaktus baltymus dėti vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos/apelsino žievelę ar cinamono savo nuožiūra, pagal skonį. Viską sudėti į tešlos masę ir pamažu išmaišyti. Į skardą supjaustyti nuluptus obuolius ir užpilti tešla. Kepti 30-40min. Iškepus apversti ir pabarstyti cinamonu bei cukrum.
Pastaba: čia kiekiai surašyti didelei ir aukštai skardai, jei pyragą norėtumėt iškepti mažesnį, reiktų mažinti ir produktų kiekį..