1 kg jaučių širdžių,
2 morkos,
2 svogūnai,
paprika,
druskos,
maltų ir nemaltų juodųjų pipirų,
česnakų skiltelės,
2 šaukštai pomidorų pastos,
saulėgrąžų aliejaus,
lauro lapas.
GAMINIMAS:
Paruoštas širdis 2-3 val. pamirkykite šaltame vandenyje. Tuomet supjaustykite juostelėmis. Į keptuvę įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite ir sudėkite širdis. Kepkite, kol nebegaruos sultys. Kai širdys apkeps (tai truks apie 20 min.), įpilkite karšto vandens tiek, kad jas apsemtų.
Keptuvę uždenkite dangčiu ir vis pamaišydami troškinkite apie 1 val. ant mažos ugnies. Jeigu pastebėsite, kad skysčio mažoka, galite įpilti dar šiek tiek karšto vandens. o 40 min. suberkite supjaustytus svogūnus ir paprikas, tarkuotas morkas.
Išmaišykite, įmeskite lauro lapą, nemaltų pipirų. Vėl viską išmaišykite ir po 20 min. sudėkite pomidorų pastą, pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais. Likus 10 min. iki gaminimo pabaigos suberkite smulkintus česnakus.