350-400 g šviežių žalumynų (galima naudoti salotas, špinatus, dilgėles, krapus, petražoles ir t.t.),
100 g svogūnų laiškų,
po 2 kiaušinius ir
stiklinę pieno,
1.5 stiklinės miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
rūgpienio,
alyvuogių aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Nupjaukite kietus žalumynų kotelius, lapelius nuplaukite, sumeskite į rėtį arba kiaurasamtį ir puaei minutės panardinkite į verdantį vandenį. Paskui žalumynus grūstuve arba šaukštu nuspauskite ir smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, kepimo miltelius sumaišykite su miltais, persijokite. Išplakite kiaušinius su pienu, pasūdykite, sumaišykite su smulkintais žalumynais ir svogūnais, išmaišykite, pamažu suberkite miltus - berkite tiek, kad masė išeitų tirštos grietinės konsistencijos.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite tešlą šaukštu ir apkepkite sklindžius iš abiejų pusių, kol susidarys auksinė plutelė. Patiekite tokius sklindžius karštus su šaltu rūgpieniu.