Nedidelis brokolis,
nedidelis žiedinis kopūstas,
paprika,
2 svogūnai,
3 kiaušiniai,
200 g maltų džiūvėsėlių,
0.5 stiklinės aliejaus,
prieskonių,
druskos.
GAMINIMAS:
Papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūnus - išilgai į 4-6 dalis. Brokolį ir žiedinį kopūstą susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais, nuplikykite, apibarstykite prieskoniais.
Ant iešmelių verkite pakaitomis paprikas, svogūnus, brokolius ir žiedinius kopūstus. Kiaušinius išplakite. Vėrinukus pamirkykite kiaušinių plakintje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Tada kepkite įkaitintame aliejuje 5 min.
Vėrinukus galima patiekti kaip karštą ar šaltą patiekalą. Padažui tiks majonezas, sumaišytas su trupučiu krienų. Vėrinukus galima pagardinti kepintomis sezamų arba saulėgrąžų sėklomis.