1 kg kiaulienos šonkaulių,
0.5 citrinos sultys,
česnako skiltelė,
5 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai garstyčių,
mėgstamų prieskonių,
sezamų sėklų.
GAMINIMAS:
Sumaišykite aliejų, garstyčias, susmulkintą česnako skiltelę ir citrinos sultis (jas galima pakeisti 2 šaukštais balzaminio acto). Šonkaulius supjaustykite, pagardinkite prieskoniais, užpilkite paruoštu marinatu, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis ne trumpiau kaip 1 val.
Tada sudėkite į kepimo skardą (ten pat galima įdėti aliejumi apteptų ir mėgstamais prieskoniais apibarstytų bulvių) ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 1 val. 20 min. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos šonkauliukus pabarstykite sezamų sėklomis.