500 g bulvių,
300 g šviežių kopūstų,
100 g kietojo sūrio,
svogūnas,
3/4 stiklinės pieno,
80 g sviesto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kitų mėgstamų prieskonių.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir išvirkite. Vandenį nupilkite, bulves sugrūskite, supilkite karštą pieną, įdėkite 50 g sviesto ir gerai išplakite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Likusį sviestą ištirpinkite keptuvėje ir pakepkite svogūnus, kol jie taps skaidrūs.
Tuo metu plonai supjaustykite kopūstus, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir troškinkite uždengę dangčiu, kol taps minkšti. Pabarstykite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Į kopūstų ir svogūnų mišinį suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
Dalį kopūstų, svogūnų ir sūrio masės įdėkite į košę ir išmaišykite. Tada sudėkite į dubenį ir ant viršaus uždėkite likusius kopūstus.