Pusė šviežio kopūsto gūžės,
didelis pomidoras,
4 kiaušiniai,
stiklinė grietinėlės,
50 g kietojo sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kitų mėgstamų prieskonių,
bazilikų.
GAMINIMAS:
Kopūstą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į karščiui atsparų indą (nei apibarstyti druska, nei maigyti rankomis kopūstų nereikia). Pomidorą supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant kopūstų. Ant viršaus užberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių.
Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Šiuo mišiniu apliekite kopūstus ir pomidorus. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Ištraukite iš orkaitės, leiskite kiek atvėsti ir papuoškite bazilikų lapeliais. Šis patiekalas skanus tiek karštas, tiek šaltas.