Pusė šviežio kopūsto gūžės,
8-10 ridikėlių,
krapų,
svogūnų laiškų,
3 kiaušiniai,
4 švieži agurkai,
4 šaukštai grietinės arba rūgpienio,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
šaukštelis krienų arba garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kopūstą labai plonai supjaustykite. Jei šiaudeliai bus pernelyg ilgi, perpjaukite juos į kelias dalis. Smulkiai sukapokite krapus ir svogūnų laiškus, sumaišykite su kopūstais, įberkite šiek tiek druskos ir pamaigykite mišinį rankomis.
Kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį, užvirkite ir virkite 9 minutes. Tada, įdaužę lukštus, sudėkite į šaltą vandenį 5 minutėms, po to nulupkite ir stambiai supjaustykite. Sutraiškykite kiekvieną ridikėlį sunkiu daiktu (pavyzdžiui, tvirto puodelio dugnu) ir supjaustykite į 2 ar 3 dalis.
Jei ridikėliai turi šviežius žalius lapus, juos labai smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kopūstais. Agurkus supjaustykite griežinėliais (galite griežinėlius perpjauti per pusę). Sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi, įmaišykite krienus arba garstyčias. Sumaišykite visus paruoštus ingredientus, pagardinkite druska, pipirais ir iškart patiekite.