6 riekelės batono,
500 g maltos vištienos,
150 ml pieno,
kiaušinis,
100 g džiūvėsėlių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Garnyrui:
300 g bulvių,
10 g sviesto,
50 ml pieno,
druskos pagal skonį.
Padažui:
100 g majonezo,
šaukštas citrinos sulčių,
šaukštelis petražolių.
GAMINIMAS:
Batono riekeles išmirkykite piene. Tuomet sumaišykite su mėsa, kiaušiniu, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Tada formuokite maltinius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros.
Bulves nuskuskite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Tuomet sumaišykite su sviestu, pienu, pagardinkite druska ir sutrinkite. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite. Maltinukus patiekite su bulvių koše ir gautu padažu. Galima papuošti salotų lapais.