150 g ridikėlių,
200 g agurkų,
240 g vištų kepenėlių,
2 kiaušiniai,
salotų lapų,
2 šaukštai citrinų sulčių,
šaukštelis prancūziškų garstyčių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
0.75 šaukštelio druskos,
0.5 šaukštelio cukraus,
3 šaukštai miltų.
GAMINIMAS:
Vištų kepenėles nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluoščiais, pavoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių. Tada į keptuvę įpilkite 30-50 ml vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite kepenėles, kol išgaruos vanduo.
Kiaušinius išvirkite kietai ir supjaustykite kubeliais. Ridikėlius ir agurkus supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite. Pagaminkite pagardą: sumaišykite citrinų sultis, aliejų, garstyčias, druską ir cukrų.
Į dubenį sudėkite salotų lapus, ant jų suberkite agurkus ir ridikėlius. Ant viršaus sudėkite vištų kepenėles, kiaušinius ir užpilkite paruoštu pagardu. Salotas pagardinkite sezamų sėklomis.