2 kiaušiniai,
2 vidutinio dydžio pomidorai,
špinatų,
svogūnų laiškų,
sviesto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Špinatus gerai nuplaukite. Nenupurtę vandens sudėkite juos į puodą su vandeniu, uždenkite dangčiu ir užkaiskite ant vidutiniškai kaitrios ugnies. Po 2-3 min., kai špinatai suminkštės. išimkite, šiek tiek pasmulkinkite ir, nuspaudę skystį, sudėkite į lėkštę. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir 2-3 min. pakepkite svogūnus ant vidutiniškai kaitrios ugnies. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, po to perliekite šaltu, nulupkite odeles, pašalinkite sėklas ir minkštimą smulkiai supjaustykite. Pomidorus suberkite prie svogūnų ir patroškinkite 2 min.
Tada sudėkite špinatus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir nukaiskite. Sviestu patepkite nedideles formeles ir sudėkite į jas paruoštą mišinį. Ant viršaus atsargiai įmuškite po kiaušinį. Pašaukite formeles į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol kiaušiniai bus tinkamai iškepę (apie 10-15 min.).