Po 250 g šaldytų žiedinių kopūstų ir
šparaginių pupelių,
2 morkos,
200 g šaldytų žirnelių,
3 kiaušiniai,
150 ml pieno,
150 g kietojo sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 l vandens,
šaukštelis alyvuogių aliejaus,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Litre pasūdyto vandens apvirkite žiedinius kopūstus (4 min.). Nuvarvinkite kiaurasamtyje. Morkas supjaustykite kubeliais ir apvirkite drauge su pupelėmis ir žirneliais. Taip pat sukrėskite į kiaurasamtį. Kepimo formą patepkite alyvuogių aliejumi.
Sudėkite daržoves. Sūrį sutarkuokite. Kiaušinius suplakite su pienu ir į plakinį suberkite pusę sūrio, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir užpilkite ant daržovių. Viršų apibarstykite likusiu sūriu.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite daržoves 15 min. Apkepą patiekite karštą, papuošę kapotais žalumynais.