400 g Lubella plunksnelės formos visadalių grūdų makaronų,
2 skardinės tuno aliejuje,
2 skardinės pjaustytų pomidorų,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
2 aitriosios paprikos,
keletas vyšninių pomidorų,
4 skiltelės česnako,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
šiek tiek tarkuoto parmezano,
čiobrelių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Į kubeliais supjaustytus svogūnus pridėkite truputį cukraus ir pakepinkite juos aliejuje, kol taps permatomi. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Į puodą su svogūnais suberkite susmulkintą česnaką, supjaustytas aitriąsias paprikas bei pomidorus ir virkite, kol padažas sutirštės.
Pabaigoje sudėkite tuną ir truputį aliejaus iš skardinės bei pavirkite dar 5 minutes. Padažą paskaninkite druska, pipirais ir, pagal skonį, cukrumi. Makaronus nukoškite, sudėkite į indą su padažu ir viską kruopščiai sumaišykite, po to sudėkite pomidoriukus, apibarstykite čiobreliais ir parmezanu bei patiekite.