400 g Lubella plunksnelės formos visadalių grūdų makaronų,
200 g pievagrybių,
100 g kumpio,
3 šaukštai pomidorų tyrės,
2 skiltelės česnako,
keletas bazilikų lapelių,
keletas vyšninių pomidorų,
50 ml baltojo sauso vyno,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Supjaustytus grybus nugarinkite ant sausos keptuvės, įpilkite aliejaus ir suberkite sutraiškytas česnako skilteles. Atskirai apkepinkite kumpį, sumaišykite su grybais.
Supilkite vyną ir troškinkite neuždengus dangčio, kol nugaruos pusė skysčio. Sumaišykite su pomidorų tyre, baziliku, paskaninkite druska ir pipirais. Galiausiai sumaišykite su makaronais, sudėkite į lėkštes ir papuoškite kokteiliniais pomidoriukais bei bazilikų lapeliais.