3 kg kiaulienos (sprandinės arba kumpio be kaulo),
geltona saldžioji paprika,
raudona saldžioji paprika,
poras (tik baltoji dalis),
50 g sviesto,
sauso baltojo vyno,
aliejaus,
150 g pistacijų,
sojų padažo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kitų prieskonių.
GAMINIMAS:
Paprikas nuplaukite, perpjaukite išilgai perpus ir pašalinkite šerdis. Minkštimą supjaustykite šiaudeliais. Porą nuplaukite ir supjaustykite. Pistacijas išgliaudykite. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais. Aštriu siauru peiliu mėsoje kas 1-1.5 cm padarykite 10-12 gilių įpjovų.
Prismaigstykite į mėsą pjaustytų daržovių ir riešutų. Mėsą dėkite į gilų karščiui atsparų indą, ten pat sudėkite likusias daržoves. Įpilkite aliejaus, vyno ir sojų padažo. Uždenkite, pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 1 val. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių, mėsą nudenkite ir kepkite dar 30 min.
Daržoves iš kepimo indo sudėkite į trintuvą, ten pat įdėkite sviestą ir sutrinkite. Tyrę supilkite į mažą puodą, pagardinkite prieskoniais ir virkite ant mažos ugnies 5 min. Patiekite kaip padažą prie mėsos.