Kiaulienos kepsnys su pistacijomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiaulienos kepsnys su pistacijomis


INGREDIENTAI:

3 kg kiaulienos (sprandinės arba kumpio be kaulo),
geltona saldžioji paprika,
raudona saldžioji paprika,
poras (tik baltoji dalis),
50 g sviesto,
sauso baltojo vyno,
aliejaus,
150 g pistacijų,
sojų padažo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kitų prieskonių.


GAMINIMAS:

Paprikas nuplaukite, perpjaukite išilgai perpus ir pašalinkite šerdis. Minkštimą supjaustykite šiaudeliais. Porą nuplaukite ir supjaustykite. Pistacijas išgliaudykite. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais. Aštriu siauru peiliu mėsoje kas 1-1.5 cm padarykite 10-12 gilių įpjovų.

Prismaigstykite į mėsą pjaustytų daržovių ir riešutų. Mėsą dėkite į gilų karščiui atsparų indą, ten pat sudėkite likusias daržoves. Įpilkite aliejaus, vyno ir sojų padažo. Uždenkite, pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 1 val. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių, mėsą nudenkite ir kepkite dar 30 min.

Daržoves iš kepimo indo sudėkite į trintuvą, ten pat įdėkite sviestą ir sutrinkite. Tyrę supilkite į mažą puodą, pagardinkite prieskoniais ir virkite ant mažos ugnies 5 min. Patiekite kaip padažą prie mėsos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668