1 kg kalakutienos filė,
6-7 česnakų skiltelės,
šaukštelis alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
bazilikų,
kalendrų,
čiobrelių,
kario,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite. Paruoškite labai sūrų tirpalą: tiesiog sumaišykite vandenį su druska ir žiupsneliu pipirų. Dėkite mėsą į gilų dubenį ir užpilkite sūrymu, kad apsemtų. Padėkite į šaldytuvą 2 val. Po to mėsą ištraukite ir nusausinkite popieriniais rankšluoščiais.
Nulupkite česnakus ir supjaustykite išilgai į tris keturias dalis. Mėsą keliolikoje vietų įpjaukite ir į įpjovas prismaistykite česnakų. Sumaišykite prieskonius, įpilkite į juos šaukštelį alyvuogių aliejaus ir išplakite.
Mėsos paviršių aptepkite šiuo aromatingu mišiniu. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros ir kepkite 15-20 min. iškloję kepimo indą folija ir ja šiek tiek pridengę mėsą. Tuomet išjunkite orkaitę ir palikite joje mėsą 2 val. Durelių neatidarykite. Kalakutiena išeina labai švelni ir minkšta.