Vištienos pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištienos pyragas


INGREDIENTAI:

2 vištų krūtinėlės,
svogūnas,
indelis šviežių arba marinuotų grybų,
3 virtos morkos,
3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3-4 šaukštai 22 proc. grietinėlės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
muskatų,
citrinų sulčių,
sūrio.


GAMINIMAS:

Svogūną smulkiai supjaustykite. Grybus ir smulkintus svogūnus pakepkite su alyvuogių aliejumi, grietinėle ir prieskoniais. Vištieną supjaustykite siauromis juostelėmis, pamarinuokite su prieskoniais ir citrinų sultimis.

Sudėkite pusę mėsos juostelių į riebalais pateptą kepimo formą. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Išdėliokite atvėsintus grybus ir svogūnus. Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Jas išdėliokite ant viršaus. Tuomet sudėkite likusią mėsą.

Pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. Pyragas išskirs daug sulčių - jas reikia nupilti. Tarp mėsos gabalėlių atsiradusius terpelius užpildykite tarkuotu sūriu.

Vėl pašaukite į orkaitę. Palaukite, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus. Palikite 10 min. kepimo formoje, o tada perdėkite į lėkštę.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668