6 vidutinio dydžio bulvės,
400 g maltos mėsos,
200 g pievagrybių,
100 g fermentinio sūrio,
svogūnas,
kiaušinis,
200 g grietinės,
2 česnakų skiltelės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, grybus - kubeliais, sumaišykite su faršu, pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite grietinę su išspaustais česnakais, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Į riebalais išteptą kepimo formą sudėkite pusę bulvių, pasūdykite ir pabarstykite pipirais, ant viršaus sudėkite svogūnus. Ant svogūnų klokite faršą su grybais. Faršą pabarstykite tarkuotu sūriu.
Ant viršaus dėkite bulvių sluoksnį, vėl pabarstykite druska ir pipirais. Apkepėlę užpilkite užpilu. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-60 min. Likus kepti 5 min., pabarstykite tarkuotu sūriu.