Lasagne alla bolognese. Bolonijos lazanija. receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lasagne alla bolognese. Bolonijos lazanija.


INGREDIENTAI:

Bolonijos padažui:
1 svogūnas,
1 saliero stiebas,
4 skiltelės česnako,
4 morkos,
aliejaus,
700 g maltos jautienos,
750 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
druskos,
pipirų.

Bešamelio padažui:
70 g sviesto,
70 g miltų,
1 l pieno,
druskos,
pipirų.

Tešlos lakštams:
300 g miltų,
3 kiaušiniai.

Pagardinti:
4 dideli rutuliukai mocarelos,
400 g kietojo sūrio „Grana Padano“.



GAMINIMAS:

Pirmiausia ruošiamos Bolonijos padažas. Svogūnas, saliero stiebas, česnakai ir morkos susmulkinami ir trumpai apkepami aliejuje. Dedama malta jautiena ir dar šiek tiek pakepama.

Į puodą supilami konservuoti pomidorai savo sultyse. Į tyrę sudedamos apkeptos daržovės su mėsa. Pagardinama druska, pipirais ir ant silpnos ugnies vis pamaišant troškinama tris valandas.

Kol Bolonijos padažas burbuliuoja puode, į vieną dubenį galima suplėšyti mocarelą, į kitą-sutarkuoti kietąjį „Grana Padano“ sūrį. Iš miltų ir kiaušinių išminkoma tešla.
Gaminami makaronų lakštai.

Gaminamas Bešamelio padažas. Puode ištirpinamas sviestas ir įmaišomi miltai. Susidariusi tiršta masė atskiedžiamama karštu pienu. Padažas gardinamas druska ir pipirais.

Jei jau praėjo trys valandos ir Bolonijos padažas paruoštas, metas kepti lazaniją. Jai skirta skarda ištepama aliejumi ir įklojamas šviežiai pagamintos tešlos lakštas. Užtepama daržovių ir mėsos padažo, ant viršaus-šiek tiek Bešamelio. Užberiama mocarelos ir vėl užklojama tešlos lakštu.

Taip lyg gaminant tortą sluoksniais tepami padažai ir klojami tešlos lakštai, kol baigiasi visi komponentai. Tadui išeina keturių sluoksnių lazanija.

Paskutinis-viršutinis-lakštas aptepamas tik Bešamelio padažu ir gausiai apibarstomas tarkuotu „Grana Padano“ sūriu. Išsilydęs karštoje orkaitėje, jis lazaniją padengs tarytum plėvele.

Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje lazanija kepa apie pusvalandį. Būtų gerai, kad iškepusi ji maždaug pusvalandį „pailsėtų“ vėsesnėje vietoje. Patartina lazaniją kepti karštį ilgai laikančiuose šamotiniuose induose. Iškepusią ištraukti iš orkaitės ir palikti subręsti atviroje erdvėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668