2 šaukšteliai mielių,
4 šaukštai cukraus,
2/3 stiklinės pieno,
1/3 stiklinės vandens,
kiaušinis,
50 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
miltų,
2 obuoliai,
2 kriaušės,
šaukštelis cinamono,
cukraus pudros,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Šiltame piene ištirpinkite mieles ir cukrų. Palikite 5-10 minučių pastovėti. Tuomet supilkite išlydytą sviestą, vandenį, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Vis pildami miltų užmaišykite standžią tešlą (ji turi būti ne kieta, o minkštoka).
Patepkite dubenį sviestu, įdėkite tešlą ir palikite ją pakilti 1-1.5 valandos. Kol tešla kils, vaisius nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir 5-7 minutes patroškinkite, įbėrę cinamono ir šiek tiek cukraus. Tešlą padalykite į 13 dalių.
Iš jų iškočiokite paplotėlius ir į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštą įdaro. Suimkite kraštus ir gerai užlipdykite. Apverskite spurgą ir truputį suplokite. Palikite spurgas šiltai 10 minučių.
Virkite dideliame kiekyje aliejaus ant vidutinės ugnies. Išvirtas spurgas dėkite ant popierinių servetėlių ar rankšluoščių, kad nutekėtų riebalai. Apibarstykite cukraus pudra.