400 g kiaulienos šonkaulių,
500 g baltagūžių kopūstų,
400 g raugintų kopūstų,
svogūnas,
150 g morkų,
džiovintų slyvų (be kauliukų),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1-2 laurų lapai.
GAMINIMAS:
Šonkaulius supjaustykite ir apkepkite giliame troškintuve. Vis pamaišykite, kad mėsa taptų tamsiai auksinės spalvos ir pasidengtų plutele. Šonkauliai kepami 10-15 minučių ant vidutinės ugnies neuždengus dangčiu. Svogūną nuvalykite, supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite į troškintuvą.
Išmaišykite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Vėliau stambiai sutarkuokite morkas, pagardinkite druska, pipirais ir įdėkite laurų lapus. Kepkite neuždengę dangčiu dar 5 minutes, kol morkos suminkštės. Tada sudėkite raugintus kopūstus, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5-10 minučių.
Šviežius kopūstus supjaustykite, suberkite į troškintuvą, uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug valandą vis pamaišydami. Tuomet sudėkite džiovintas slyvas (slyvų nepjaustykiter, net jeigu jos gana didelės, antraip džiovintos slyvos tiesiog taps koše), išmaišykite ir troškinkite dar 15 minučių.