500 g kiaulienos,
200 g rūkytos šoninės,
2 svogūnai,
100 g rūkytos virtos dešros,
500 g baltagūžių kopūstų,
500 g raugintų kopūstų,
šaukštas pomidorų pastos,
sauja džiovintų grybų,
2 česnakų skiltelės,
0.5 šaukštelio kmynų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kalendrų.
GAMINIMAS:
Supjaustykite mėsą šiaudeliais. Šoninę apkepkite ketaus puode. Į jį sudėkite supjaustytus svogūnus ir taip pat apkepkite. Tuomet dėkite kiaulieną, apkepkite, kol susidarys plutelė, ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug pusvalandį.
Sudėkite supjaustytus šviežius ir raugintus kopūstus, iš anksto pamirkytus ir susmulkintus grybus, pagardinkite pomidorų pasta, kmynais, pjaustytomis kalendromis, pipirais, išspaustais česmnakais ir druska.
Troškinkite uždengę dangčiu maždaug 40 minučių. Prieš baigdami gaminti sudėkite dešrą. Troškinkite dar 10 minučių.