"Kaimiška" šaltiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



"Kaimiška" šaltiena


INGREDIENTAI:

2 kiaulių kojos,
kiaulės liežuvis,
karka,
svogūnas,
laurų lapų,
5 česnakų skiltelės,
10 juodųjų pipirų žirnelių,
druskos.


GAMINIMAS:

Kruopščiai nuplaukite kiaulių kojas, liežuvį ir karką, sudėkite į didelį gilų puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį (vanduo turi vos burbuliuoti) ir toliau virkite uždengę dangčiu ne trumpiau kaip 3 valandas.

Likus valandai iki gaminimo pabaigos, pagardinkite druska, įdėkite svogūną, pipirus ir laurų lapų. Viryklę išjunkite, mėsą palikite aušti. Ataušusią mėsą nuimkite nuo kaulų: rankomis (peiliu pjaustyti nepatariama) padalykite į nedidelius gabaliukus, tačiau pernelyg nesusmulkinkite.

Liežuvį supjaustykite. Sudėkite mėsą į formeles. Į indą, kuriame smulkinote mėsą, supilkite perkoštą sultinį. Į sultinį sutarkuokite česnakus ir jį pašildykite. Mėsą formelėse užpilkite sultiniu ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668