1.5 l vandens,
300 g jautienos,
4 burokėliai,
400 g kopūstų,
4 bulvės,
2 morkos,
paprika,
2 svogūnai,
4 česnakų skiltelės,
80 g pomidorų padažo,
šaukštas obuolių acto,
šaukštas cukraus,
šaukštas aliejaus,
laurų lapų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir, pagardinę prieskoniais, pakepkite su aliejumi. Po to sudėję į puodą su vandeniu virkite ant mažos ugnies apie 1 val. Burokėlius, morkas, papriką ir kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves - kubeliais.
Susmulkintus svogūnus, morkas, paprikas ir česnakus pakepinkite su aliejumi. Visas daržoves sudėkite į sriubą ir virkite 20 min. Baigdami gaminti įpilkite obuolių acto, įdėkite pomidorų padažo ir pagardinkite prieskoniais.