100 g neriebios varškės,
2 šaukštai miltų, kiaušinis,
0.5 šaukšto cukraus,
2 šaukštai grietinės,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Varškę pertrinkite per stambų sietelį arba sumaigykite šakute. Kai nebeliks didelių varškės gumulėlių, ištrinkite kiaušinio trynį su cukrumi ir sumaigykite su varške (galite išplakti plakikliu). Nepamirškite pagardinti druska. Dabar varškę galite kuriam laikui padėti į šalį ir išplakti kiaušinio baltymą.
Išplaktą baltymą sudėkite į varškės masę ir maišykite palaipsniui dėdami miltus ir grietinę. Kai varškės tešla taps vienalytė, galite kepti sklindžius. Tešlą dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi šaukštu. Varškės sklindžiai gali truputėlį kibti prie keptuvės dugno, todėl prieš kepdami juos šiek tiek pabarstykite miltais.