150 ml pieno,
160 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai cukraus,
kiaušinis,
šaukštelis vanilinio cukraus,
3 obuoliai,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Į pieną suberkite cukrų, vanilinį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė masė. Miltus ir kepimo miltelius išsijokite ir suberkite į pieno mišinį. Kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Tešlos konsistencija turi būti panaši į neriebios grietinės. Obuolius nulupkite ir, pašalinę sėklalizdžius, supjaustykite maždaug 5-7 mm storio griežinėliais. Obuolių griežinėlius panardinkite į tešlą ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Prieš patiekdami galite apibarstyti cukraus pudra.