200 g baltagūžių kopūstų,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
šaukštas grietinės,
kiaušinis,
50 g kietojo sūrio,
2-3 šaukštai miltų,
maltų baltųjų pipirų,
1/4 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Kopūstus plonai supjaustykite ir suberkite kelioms minutėms į verdantį vandenį: jie taps minkštesni ir švelnesni. Suverskite kopūstus į kiaurasamtį ir palikite, kad atvėstų ir nuvarvėtų vanduo. Atvėsusius sumaišykite su petražolėmis. Supilkite šakute išplaktą kiaušinį, įdėkite grietinės, įtarkuokite sūrį, pagardinkite pipirais ir kruopščiai išmaišykite.
Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, suberkite į tešlą dar kartą išmaišykite. Jeigu reikia, įpilkite dar truputį miltų - masė neturi būti skysta (pernelyg tiršta - taip pat). Paruoštą tešlą padėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Orkaitę įkaitinkite iki 160-180 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kopūstų masę išmaišykite ir šaukštu ant skardos formuokite sklindžius (lygiai taip pat, kaip dėtumėte į keptuvę). Pašaukite į orkaitę. Po dešimties minučių pamatysite, kad sklindžiai kyla. Jie turi šiek tiek sustandėti ir kaip reikiant parusti.
Tam prireiks 20 minučių, gal ir daugiau - viskas priklauso nuo jūsų orkaitės. Iškeptus sklindžius sudėkite į pašildytą lėkštę ar dubenį. Patiekite nieko nelaukdami, kol sklindžiai gražūs ir karšti, nes vėsdami jie sukrinta.