200 g varškės,
150 g pieno,
6 šaukštai miltų,
3 kiaušiniai,
30 g sviesto,
2-3 šaukštai kapotų žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų),
druskos.
GAMINIMAS:
Maišytuvu išplakite varškę, pieną ir miltus. Įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą, pagardinkite druska ir gerai išplakite iki vienalytės masės. Suberkite žalumynus ir išmaišykite (maišytuvu neplakite, kad labai nesusmulkintumėte).
Blynelius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Iškeptus sulankstykite trikampiais. Beje, galite blynelius ruošti saldžius - su vaniliniu cukrumi ir razinomis, taip pat su smulkiai tarkuotomis morkomis ar moliūgais. O į blynelius su žalumynais galite įberti, pavyzdžiui, smulkiai kapotų lašišų.